Hamileyken Düğünde Oynanır mı?

Hamileyken düğünde oynanır mı sorusunun yanıtı aslında nasıl oynanacağına göre değişir. Bununla birlikte hamileliğin kaçıncı ayına denk geldiğine göre değişecektir. Hamileliğin ilk dönemlerinde ağır fiziksel aktiviteler yapılmadığı takdirde hafif aktiviteler yapılabilmektedir. Bunun içerisinde tempolu yürüyüş, yoga, pilates, bisiklet sürme gibi aktiviteler bulunmaktadır. Hafif tempolu dans etmek ya da oynamak da aslında hafif fiziksel aktivite içerisinde girer. Bu sebeple aslında hamileliğin ilk aylarında hafif tempolu bir şekilde düğünde oynana bilir.

Hamileyken Düğüne Gidilir mi?

Gebelikte düğünde oynamak kimi kişiler için oldukça sakıncalı görülebilmektedir. Bu sebeple hamile olan kişilerin düğüne gitmesinin de sakıncalı olabileceği konuşulmaktadır. Bazı anne adayları sağlık sorunlarından ya da bebeğinin sağlık sorunlarından dolayı ev içerisinde çok fazla hareket etmemelidir. Bu gibi bir sorunu olan gebenin hiçbir şekilde düğüne gitmesi önerilmez. Düğün sırasında hiç oynanmadan sadece oturulsa bile oturmak bir süre sonra anne adayının sırtına ve beline zarar verebilir. Düğüne ya yarım saat- 1 saat gidilmelidir ya da hiç gidilmemelidir. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan anne adayı ise dilediği gibi düğüne gidebilir.

Eğer hamileliğinin ilk aylarındaysa düğün sırasında piste çıkarak hafif tempoda oynayabilir. Fakat zıplamalı ya da çok hareket etmeli oyunların oynanmamasına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte düğünde genel olarak şık kıyafetler giyilir ve ağır makyajlar yapılır. Aynı zamanda topuklu ve rahatsız ayakkabılar giyilir. Hamile olan kadınlar ayaklarına ve beline zarar verebilecek uzun topuklu ayakkabılar giymemelidir. Hamilelikte ayaklarda ve bileklerde çok fazla ödem birikir. Bu nedenle anne adayının en rahat edebileceği ayakkabılar giyilmelidir. Aynı zamanda çok ağır makyajlar da yapılmamalıdır. Makyajın ne kadar çok bebeğe etkisi olmasa da cildin gözeneklerinden girebilen kimyasal maddeler bebeğe zarar verebilir.

Hamileyken Halay Çekilir Mi?

hamileyken halay çekilir mi?

Hamileyken halay çekilir mi sorusuna aslında anneye göre değişir denilebilir. Anne hafif ve stabil olan halayları çekebilir. Fakat yüksek tempolu ve zıplamalı halaylar hamilelik döneminde çekilmemelidir. Hafif halaylarda da çok uzun süre kalmamak gerekir. Ayakta sürekli olarak halay çekme annenin bileklerindeki baskıyı artıracaktır. Bu nedenle de ayakta ve bileklerde ödem oluşarak şişmeler görülebilir. Aynı zamanda çok fazla halay çekmek annede bel ve sırt ağrılarına da neden olabilir.

Hamileyken Ani Hareketler Yapmak

Hamileyken ani hareketler yapmak hem bebeğe hem de anne adayına oldukça zarar veren bir durumdur. Ters bir hareket yapmak anne adayının vücudunda çeşitli kramplara neden olabilir. Bunun yanında eklemlerde ve kemiklerde de çeşitli yıpranmalara sebep olabilir. Ani hareketler yapmak kasların yırtılmasına ve yıpranmasına da sebep olabilen bir durumdur. Bu nedenle anne adayları hamilelik sırasında daha az yavaş hareket etmelidir.

Hamileyken düğünde oynamak da bu ani hareketlerin yapılmasına sebebiyet verebilir. Özellikle hamilelik ilerledikçe vücut ağırlaşmaya başlar. Aynı zamanda kadının vücudunun ağırlık merkezi de değişir. Anne adayı ise ağırlık merkezinin değişmeye başladığı dönemlerde eğilip kalkma gibi hareketleri çok sık yapıyorsa bir süre sonra denge problemleri yaşayabilir. Denge kaybı görüldüğü zaman da yere düşebilir. Yere düşmek hem bebeğe hem de anneye zarar verir. Hamilelikte annenin midesindeki baskı oldukça artacaktır. Bununla birlikte karın üstü uzanmak ya da çok fazla eğilmek mide baskısını artıracaktır. Midenin üzerindeki baskı çok arttığı zaman mide yanması oluşabilir. Gebelikte sürekli olarak eğilmek mide asinin ters yöne akmasına neden olur. Bu da reflü etkisi yaratacaktır. Özellikle bu durumun sürekli olarak yaşanması annenin reflü olmasına neden olur ve ömür boyu bu hastalıkla yaşanmak zorunda kalınabilir.

Hamileyken Uzak Durulması Gereken Hareketler

Hamileyken düğünde oynanması 4. ya da 5. aydan sonra ne kadar sakıncalıysa bazı hareketler de bu aylardan sonra sakıncalıdır. Hamileliğin her döneminde yüzükoyun ya da sırt üstü yatmak doğru değildir. Anne sol ya da sağ tarafında doğru yatmalıdır. Bununla birlikte fitness, cardio gibi ağır egzersizler de yapılmaması gerekir. Hamilelik döneminde anneler çok fazla eğilmemelidir. Eğer eğilmesi gerekiyorsa dizler bükülerek eğilmelidir. Direkt olarak eğilmek çeşitli sorunlara sebebiyet verebilir. Hamilelikte genel olarak vücudu çok yormadan hafif fiziksel aktiviteler günlük rutine eklenmelidir.

Hamileyken Düğün Yapmak

Hamileyken düğün yapmak sadece fizyolojik olarak değil psikolojik olarak da anneyi oldukça strese sokan bir durumdur. Annenin çok fazla stres altında olması bebeğin sağlığı için olumsuz bir durumdur. Hatta yüksek stres altında olan anne adaylarında düşük gibi problemler de görülebilmektedir. Bu nedenle özellikle hamileliğin 4. ayından sonra annelerin strese girebileceği düğün gibi aktivitelerin yapılması önerilmez.