Hamilelikte Pastırma Yenir Mi?

Hamilelikte pastırma yemek, tercih edilen ürünün kalitesine göre olumlu veya olumsuz sayılabilir. Et mamulleriyle meşhur markalar yüksek standartlarda pastırma üretir. Bunları yemenin sakıncası olmaz. Adını duyuramamış, tüketici kitleleri tarafından kalitesi değerlendirilememiş pastırmalar yememeniz tavsiye edilir. Pastırma tüketimi konusunda karar verirken, beslenme alışkanlıklarınızı dikkate almalısınız. Baharatlı gıdaların midenizi rahatsız edebileceğini geçmiş deneyimleriniz dolayısıyla tahmin ediyorsanız, gebelikte pastırma tüketmeniz doğru olmayacaktır.

Pastırmalar, çoğunlukla dana ve sığır etinden yapılır. Yağ oranı düşük olan etler tuzlanıp preslenir. Bütün haldeyken uzun ve yassı olan pastırmaların dışına çemen sürülür. Çeşitli baharatların bulunduğu koyu kıvamlı çemen, etleri korur ve tatlandırır. Yaklaşık 1 hafta güneş ışığına maruz kalan pastırmalar, kurutuldukları için sertleşerek yarı pişmiş bir hal alır. Fakat etler ısıl işlem görmez. Marketten veya kasaptan satın alınan pastırmayı pişirmeden yemeniz doğru olmayabilir. Hamilelikte çiğ et tüketmek, bağırsakta parazitlenme riskini artırabilir. Hamilelerin çiğ et konusunda en sık yaşadığı problem toksoplazmadır.

Hamilelikte Et Yerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Et yemek isteyen hamileler, belli koşullarda tüketim yapabilir. İşlenmemiş, paketlenmemiş, baharatlanmamış et; tüketilmeye en uygun ettir. Hamileliğin etkisiyle canı sosis, salam, sucuk isteyenler ise pastırma dışındaki ürünlerden uzak durmalıdır. Yeteri kadar pişirildikten sonra her et tüketilmeye uygundur fakat hamilelikte hazır ürünleri sık tüketmemeniz tavsiye edilir.

Hamilelikte Pastırma Tüketimi ile Toksoplazma Arasındaki İlişki Nedir?

hamilelikte pastırma
hamilelikte pastırma tüketimi

Toksoplazma esas olarak bir parazittir. Mikroorganizma boyutundaki parazitler, insan vücudunda hızla büyüyerek sağlığı bozar. Hamilelerin sıklıkla karşılaşabildiği hastalık, bünyesi zayıf olan herkeste görülebilir. Hamilelikte toksoplazma sorununa yol açan 1 numaralı faktör, az pişmiş veya pişmemiş et tüketimidir.

Kadın, erkek, genç, çocuk, ileri yaşlı fark etmeden, herkesin çiğ et konusunda dikkatli olması gerekir. Her gıda gibi etlerde de zararlı bakteriler bulunabilir. Vücudun işleyişini bozacak bakterilerin ve mikroorganizma boyutundaki parazitlerin giderilmesi için ısıl işlem şarttır.

Az pişmiş et yemekten hoşlanıyorsanız bile, sağlıklı bir hamilelik geçirmek için etlerinizi bir süre tavada bekletmelisiniz. Aksi durumda hastalık riski artabilir. Hamilelikte çiğ pastırma yemek tavsiye edilmez fakat kesinlikli zararlı olacağı da söylenemez. Çiğ ete karşı alerjiniz yoksa, güvenilir markaların pastırma çeşitlerini pişirmeden tüketebilirsiniz. Ayrıca az pişmiş veya pişmemiş pastırmalar, pişmiş pastırmalardan daha az tercih edilmelidir.

Hamilelikte Kuyruk Yağı Yenir Mi?

hamilelikte kuyruk yağı
Hamilelikte Kuyruk Yağı

Hayvansal yağ asitleri, kanınıza karışarak bebeğin gelişme sürecini olumsuz etkileyebilir. Hazır et ürünlerinde fazla yağ bulunması bu noktada önemli bir detaydır. Koyunların kalça bölümündeki kuyruk yağı ise hamileler için tavsiye edilmez. Tek başına veya siyah etle kuyruk yağı tüketmeniz metabolizmanıza ağır gelerek bebeğe zarar verebilir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Hamileyken Sosis ve Sucuk Yenir Mi?

hamilelikte sucuk yenir mi_

Sosis ve sucuk hamilelik döneminde az tüketilmesi gereken gıdalardandır. Kaliteli bir markanın sosis ve sucukları, aynı markaya ait pastırmalar kadar kaliteli olamaz. Tuzlanarak dezenfekte edilmesi, preslenmesi, baharatlanıp çemenlenmesi ve uygun şartlarda saklanması için özel şartlar gerektiren pastırma lüks bir üründür. Hamilelik döneminde pastırma dışındaki hazır et ürünlerini tercih etmemeniz doğru olabilir.

Güvendiğiniz bir kasap tarafından hazırlanmış el yapımı sucuklar yiyebilirsiniz. Kasap sucuklarının fazla baharatlı olduğu unutulmamalı ve kasaba bu konudaki talep iletilmelidir. Öncelikli üretim amacı fastfoodlarda kullanılmak olan sosis, koruyucuların ve kimyasal katkı maddelerinin fazla bulunduğu bir üründür. Hamilelikte sosis yemek doğru bir tercih sayılmaz. Canınızın et istemesi halinde kasabınızdan az yağlı kuşbaşı veya kıyma alıp, ideal ölçüde tüketmeniz en doğrusudur. İşlem görmemiş etler, diğerlerine kıyasla güvenilirdir.

Kahvaltılık Salam Hamileyken Yenir Mi?

hamilelikte salam yemenin zararlari 1

Hamilelikte salam yemek tavsiye edilmez. Kahvaltı sofralarına tat katabilen salamlar, çoğunlukla çiğ tüketilmeye uygundur. Düşük oranda ısıl işlem görseler de hamilelerin tüketebileceği gıdalar içerisinde bulunmazlar. Hamilelik döneminde salam tüketmek istiyorsanız, bilindik markanın salam çeşitlerini satın alıp pişirerek yiyebilirsiniz. Fakat her gün salam, sosis, sucuk yememek lazımdır. Et ürünlerinde bulunan katkı maddelerinin vücutta yoğunlaşması bebek açısından risk meydana getirebilir.