Hamilelikte Hindi Eti Yenir mi?

By Sevil Yılmaz

Updated On:

Follow Us
Hamilelikte Hindi Eti

Hamilelikte hindi eti yeme konusu üzerine çeşitli araştırmalar yapılmaya devam edilmektedir. Hamilelik dönemlerinde et ve süt ürünlerinin tüketimi belirli oranlarda yapıldıkları zaman bebeklerin gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Hindi etinin olumlu ve olumsuz yanları da mevcuttur. Hindi eti yemek konusunda hamile kadınların doktorlara danışarak konu hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Doktorlar tarafından önerilmediği sürece hindi eti yenilmemelidir. Bunun yanı sıra hindi füme, hindi salam gibi ürünler tüketilmemelidir.

Hamilelikte hindi eti yeni mi sorusunun cevapları arasında olumlu cevaplar da yer almaktadır. Hindi eti yükse oranda protein sağlamaktadır. Her et tüketilirken mutlaka iyi bir sıcaklıkta iyice pişirilmiş olması gerekmektedir. Az pişmiş ve çiğ olan etlerin tüketimi yapılmamalıdır. Hindi eti uzun süre boyunca pişen bir et türüdür. Doğru sıcaklıklarda iyice pişirilmesi gerekmektedir. Az pişmiş olan etlerde bakteriler ve mikroplar anında üreyebilmektedir. Bu nedenle çok iyi pişen hindi eti tüketimi tercih edilmelidir

Hamilelik Döneminde Hindi Eti Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte hindi eti yemek için öncelikle hindi etinin alındığı yerin sağlık standartlarına uygun olması gerekmektedir. Gezen bir hindi eti daha fazla yarar sağlayacaktır. Kafesler içerisinde ilaçlarla büyütülen hindiler yenildiği zaman yarardan çok zarar verecektir. Bu nedenle gezen bir hindi eti tercih edilebilir. Hamilelikte hindi eti yenilmeden önce doktordan bilgi almak gerekir. Doktorların hamile kadınların bünyelerine ve bebek sağlıklarına göre hindi eti konusundaki kararları üzerine tüketiminin yapılıp yapılmayacağı öğrenilmelidir.

hamilelikte hindi eti zararlari 1

Hindi etinin birçok yararı vardır. Çok yüksek bir amino asit oranına sahip bir et türüdür. Protein açısından da oldukça yüksek değerdir. Hindi eti içerisinde vitaminler ve mineraller vardır. B3 ve B6 vitaminleri hindi eti oldukça fazladır. Hindi eti tüketmek isteyen hamile kadınların etlerin iyi piştiklerinden emin olmaları gerekmektedir. Bebeklerin gelişimlerine fayda sağlamaları açısından etlerin iyi bir sıcaklıkta belirli süreler boyunca pişmesi gerekmektedir. Hamilelikte hindi füme hazır ve işlenmiş bir gıda kategorisine girmektedir. Tercih edilmemesi gereken bir üründür. Çiğ etlerden yapılan ürünlerin bakteri oluşturma olasılığı daha fazla olmaktadır. Çiğ ürünler yerine pişirilme özellikleri bulunan ürünler kullanılmalıdır.

Hamilelikte Hindi Eti Yemenin Zararları Nelerdir?

Hamilelikte hindi eti iyi pişirildiği süre boyunca tüketimi yapılabilir. Hindi eti protein ve amino asit oranı yüksek olan etler arasında yer almaktadır. İçeriğinde bol miktarda vitamin bulunmaktadır. Doğru koşullarda üretimi ve tüketimi yapıldığı zaman insan vücudunun olumlu yönde etkilenmesini sağlamaktadır. Günlük yaklaşık olarak 110 gram tüketilen bir hindi eti günlük protein ve enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Günlük olarak tüketiminin yanı sıra haftalık olarak da tüketilebilir.

Hamilelik dönemlerinde her gün hindi eti tüketilmesi önerilmez. Ancak istisnai durumlarda anne ve bebek sağlıkları için doktorlar hindi eti tüketimini önermemektedir. Anne sağlığının ve bünyesinin hindi etine vereceği tepkiler önceden araştırılmalıdır. Doktor kontrolünde her ürün tüketimi yapılmalıdır. Doktorlara danışmadan işlenmiş gıdalar ve az pişmiş ürünlerin kullanımı tercih edilmemelidir. Anne ve bebek sağlığı ön planda tutularak gerekli günlük öğün planları oluşturulmalıdır. Hindi eti yenilmesine karar verilen durumlarda gezen ve çiftlik ortamlarında yetişen hindilerin etlerinin tüketimi yapılmalıdır. İlaç ile büyütülen hindi etleri bebeklere ve annelere ciddi zararlar verebilmektedir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Hamilelik Döneminde Hindi Eti Yenilmeli Midir?

Hamilelikte hindi eti yemek konusunda dikkat etmelidir. Bazı etlerin tüketimi anne ve bebek sağlıklarına zarar verebilmektedir. Bu tür durumlarda akıllarda soru kalmaması adına hamile kadınların mutlaka doktor gözetiminde yiyecekleri besinlerin belirlenmesi gerekmektedir. Hindi eti yararlı bir et türüdür. Ancak iyi pişmediği zaman içeriğinde bulunan bakteriler zarar verebilmektedir. Yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi gerekmektedir. Hamilelik dönemlerinde et tüketimi belirli porsiyonlar şeklinde olmalıdır.

Hamilelik dönemi boyunca kırmızı ve beyaz et tüketimi yapılmalıdır. Et tüketiminin yapılmaması mineral, protein ve çeşitli minerallerin alınmaması demektedir. Hindi eti yenilmesi gereken ancak çok sık tüketilmemesi gereken ürünlerin başında gelmektedir. Hindi eti çok yararlı proteinleri içermektedir. Düşük yağ oranına sahip bir et türüdür. Kalp ve damar sağlığının korunmasında etkisi görülmektedir.

Hamilelik Dönemlerinde Hindi Eti Yemenin Önemi

Hamilelikte hindi eti faydaları bir hayli fazladır. Kansızlığa iyi gelen besin türlerinin başında gelmektedir. Bebeklerin gelişimlerini tamamlamalarında etkili olmaktadır. Zihin gelişimini ve beyin fonksiyonların olumlu yönde etkilemektedir. Bir porsiyon hindi eti günlük B9 vitamin ihtiyacına denk gelmektedir. B9 ve B3 vitaminleri hindi etinde bulunmaktadır. Hamilelik döneminde belirli aralıklara yenilmesi durumlarında anne ve bebeklerin sağlıkları açısından fayda sağlayacaktır. Hamilelikte yenilen her bir besinin sağlık koşulları içerisinde tüketimi gereklidir. Doktorlara danışarak ürün tüketimi yapılmasına özen gösterilmelidir.