2020 Yaz Modası Trendleri

By Sevil Yılmaz

Published On:

Follow Us

Yazın en sıcak ve en sevilen günlerinde konfor alanımızdan çıkıp, modanın serin sularına dalıyoruz. İdeal görünümü keşfedip, sınırlarımızı zorluyoruz.

Yüksek modanın mihenk taşları podyumlarda boy gösterdi ve kafa karışıklığıyla gelen bir aydınlanmaya yol açtı.  Kafa karışıklığı dediysek hemen geri adım atmayın. Bu yaz siyahlarla asil, renklerle genç, saten ve tüylerle sokak şıklığına hazırız. Şimdiden kafanızın karıştığını duyar gibiyim. O zaman karışıklığı düzeltmeye erkek stiliyle başlıyoruz!

2020 Yazında Erkek Modası

2020 yazinda erkek modasi 1
2020 yazında erkek modası

2020 erkek modası tezat bir şıklık sunuyor. Renkler pastel tonlarda olurken, desenler bir o kadar iddialı ve canlı. Feminen dokunuşları da oldukça fazla hissettiğimiz yaz sezonunda, çizgiler ortadan kalkıyor.

2020 yazı da her yaz olduğu gibi marin şıklığından taviz vermiyor. Kırmızı, lacivert ve beyaz tonların bir araya geldiği marin şıklığı, erkek ve kadın modasının kurtarıcı kombini olmaya devam ediyor. Marin renklerinde polo yaka tişört ve şort ile keyifli bir hafta sonuna start verebilirsiniz.

Her sezon popülerliğini sürdüren polo yaka tişörtler, bu sezon da güçlü erkek görünümünün kilit parçası olmaya devam ediyor.

Erkek modasında çok sık karşılamadığımız saten kumaşlar, bu sezon ters köşe yapıyor. Asimetrik kesimli, pastel renklerdeki takımlar erkek gardıroplarına girmeye hazır.

Erkek Şıklığına Feminen Dokunuş: Floral ve Batik Desenler

Bu yaz birçok pistte minimal çiçek desenleri boy gösterdi. Erkek gömlekleriyle başlayan floral desen akımı, erkek şort ve pantolonlarda da kendini göstererek moda anlayışınızı ele geçirmeye geliyor.

Son birkaç sezondur görmeye alışık olduğumuz batik desenler bu yaz da ön sıralarda kendine yer buluyor. Sokak modasının podyumlardaki etkisini yitirmesiyle zirveden düşen batik desenler, Erkek T-Shirt ve erkek gömleklerdeki etkisini sürdürüyor.

Her Formda Şorta Merhaba Deyin

Erkek şortları bu yaz kısalıyor ve boxer görünümüne sahip oluyor. Geçen yaz sezonundan da aşina olduğumuz kısa şortlar; saten, gömlek kumaşı ve pamuklu kumaşlarla iddiasını sürdürüyor. Desenlerle renklenen şortlar, sokak modasına da adapte olmaya hazır.

Postallar ve Botlar Gitti Yerine Hafif Kauçuklar Geldi

Postallardan ve botlardan kurtulup, kendimizi yazın sıcacık kollarına attık. Rengarenk sneakerlar ve sandaletlerle hafif ve konforlu şıklığı yakalıyoruz. Erkek sneakerlarında yine soft tonlar hakimken, terlik ve sandaletler sokağın ve plajların en iddialılarından olma yolunda.

2020 Kadın Modası

kadin 1
2020 kadın modası

Bu yaz satenler sokakta, siyahlar davette! 2020 yazında kadın modasına güneş gözlüklerimizle bakıyoruz. Tropik desenler yazı ferahlatırken, Helenistik stille antik çağlara selam veriyoruz.

Yaz stilinin olmazsa olmazı kadın tişörtler bu sezon da revaçta. Gold baskıların ön planda olduğu tişörtler, Antik Mısır’ın esintileriyle bezeniyor. Tropik desenlerin de kendini gösterdiği Kadın T-Shirtler bu yaz da gardırobunuzun stil dozu yüksek parçalarından olacak.

2020 yazının çok karmaşık olduğunu söylemiştik. Gecelik görünümlü güpürlü saten elbiselere, sokakta sıkça rastlayacağız. Saten kumaşın oldukça ön planda olduğu yaz stilinde, kemerler ve gold aksesuarlar da bir adım öne çıkıyor. Saten kendini sadece elbiselerde göstermiyor. Kemer detaylı yüksek bel kadın şortları da, satenin göz alıcı etkisine kapılıyor!

Vahşi doğayı şehir hayatına taşıyan modacılar, doğaya saygı için farkındalık yaratıyor. Tropik çiçeklerden, yaprak figürlerine feminen şıklık tüm ihtişamıyla ben buradayım diyor.

Siyahı hep sıkıcı ve kış rengi olarak düşünsek de, beyaz ile olan zirve yarışını kazanıyor. Bu sezon en iddialı davetlerde oylar siyahtan yana. Siyahın yaza uygun olmadığı düşünülse de, nefes alan kumaşlarla yaz kombinlerinin hakimiyeti artık siyahta.

Asimetrik Tulumlar

Bu sezon davetler ve ofisler asimetri ile akıllarda kalacak. Tek parça şıklığın en konforlu adresi tulumlar siyahın ihtişamına kapılarak podyumlarda boy gösterdi. Satenin de ön planda olduğu asimetrik kesimli tulumlar, bu yaz gardıropların başköşesinde.

Gözlükler Bakış Açınızı Değiştirecek

Audrey Hepburn’ün, Tiffany’de Kahvaltı filminde vazgeçemediği cat eye gözlükler bu yazın en şık aksesuarı. İkonik görünümü ile akıllarda yer eden cat eye gözlükler zamanda geçmişe kapı aralıyor.

Yaza Helenistik Dokunuş

2020 yazının gizli kahramanı asimetrik kesimler, Helenistik drape ve wraplar ile bir arada. Eski Yunanlar’dan günümüze miras kalan Helenistik stil, modern ve zarif görünümün anahtar parçası.

Botları evin en uzak köşesine kaldırdık, konforlu terlik ve sandaletlere kocaman bir “merhaba!” dedik. Kadın sandalet ve terliklerinde floral desenler ön plana çıkarken, neon ve metalik renkler de plajlardaki hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor.