---Advertisement---

Bebeklerin Tırnakları Ne Zaman Kesilir?

By Sevil Yılmaz

Updated On:

Follow Us
---Advertisement---

Bebeklerin tırnakları ne zaman kesilir konusu özellikle ilk defa anne baba olmuş ebeveynler tarafından çok merak edilir. Bebekler daha yeni doğduklarından dolayı çok hassas oldukları için tırnak kesiminde de hassas olmak gerekir. Bu durumda anne ve babalara çok fazla iş düşer. Anne ve babalar tırnak kesiminin ne zaman yapılması gerektiği hakkında fazla bilgi sahibi değilse kendi isteklerine göre tırnak kesimi yapmamalıdır. Aynı zamanda bebeklerin tırnakları yetişkinlere göre çok daha hassas oldukları için bu konuda dikkatli olmak gerekir. Tırnak kesiminin çok fazla geciktirilmesi durumunda bebek cildine tırnakları yüzünden zarar verebilir.

Bebeklerin Tırnak Kesimi Ne Zaman Olmalıdır?

bebeklerin tirnak kesimi ne zaman olmalidir 1

Bebeklerin tırnakları ne zaman kesilir diye bakılacak olursa aslında bu durum aslında bebeğe göre değişebilecek bir durumdur. Bazı bebekler tırnağı direkt uzun bir şekilde doğarken bazı bebeklerin tırnakları doğduktan 1- 2 hafta sonra uzar. Hatta bazı bebeklerin tırnaklarının uzunlukları bile birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle aslında bebeğin tırnağının ne zaman kesileceğine ailesi karar vermelidir. Bebeğin tırnakları etten ayrıldığında ve beyaz kısım çok fazla görüldüğünde tırnak kesme işlemi yapılabilir. Çok küçük bebeklerin tırnakları çok uzamasa keskin olabilir. Bu durumda kendi yüzünü ve cildini çizebilir. Bu gibi durumlarda tırnağının tamamen uzaması için beklemek gerekir. Fakat beklerden bebeğin ellerine eldiven takılmalıdır. Ya da eldiveni olan tulum giysiler giyilmelidir. Bu sayede hem tırnağının uzaması daha kolay beklenir hem de bebek uzayan tırnaklarıyla kendine zarar vermez.

Bebeğin Tırnakları Ne Zaman Oluşur?

bebegin tirnaklari ne zaman olusur 1

Bebeğin tırnakları ne zaman oluşur diye bakıldığında ilk olarak anne karnında oluşmaya başlar. Bebek doğduktan sonra da hızla uzamaya devam eder. Bebeklerin tırnakları yetişkinlere göre çok daha hızlı uzar. Bebekler gelişim dönemlerinde oldukları için yenilen tüm besinler kolay bir şekilde sindirilir ve hemen bebeğin gelişimine katkı gösterir. Bu durum tırnaklar için de geçerlidir. Bu sebeple aslında bebeklerin tırnakları haftada 1- 2 kere kesilmelidir. Bebeğin tırnağının kesilmesi için çok fazla uzamasını beklemeye gerek yoktur. Çok beklemek bebeğe oldukça zarar verecektir. Aynı zamanda bebeğin tırnaklarını kestirmesine izin vermesi için de buna alıştırılması gerekir. Yani bebek tırnak kesimi sırasında zorluk çıkarmaması için bunu ona oyunmuş gibi göstermek önemlidir. Çünkü tırnak kesimi aslında bebekler için oldukça önemlidir.

Bebeklerin Ayak Tırnakları Ne Zaman Kesilir?

bebeklerin ayak tirnaklari ne zaman kesilir 1

Bebeklerin ayak tırnakları ne zaman kesilir konusu da merak edilen bir diğer konudur. Her insanda olduğu gibi bebeklerin ayak tırnakları da el tırnaklarına göre daha geç uzar. Bununla birlikte bebekler ayaklarını henüz çok fazla kullanamadığı için vücuduna zarar verebilecek durumları yoktur. Bu nedenle el tırnakları kadar sıklıkla kesmeye gerek yoktur. Bebeklerin ayak tırnakları doğumunda uzun olsa da biraz daha uzaması ve en azından el tırnakları kesildikten sonra kesilmesi beklenir. Bebeklerin ayak tırnakları uzamasının hızına göre ayda 1 ya da 2 defa kesile bilir. Bebeklerin ayaklarında genel olarak çorap olduğu için hem kendine zarar vermeyecektir hem de sıklıkla tırnakları kesildiği için bebek rahatsız olmayacaktır.

Bebeklerin Tırnaklarının Kesilme Süresi

bebeklerin tirnaklarinin kesilme suresi 1

Bebeklerin tırnaklarının kesilme süresi aslında bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Bazı bebekler saç, tırnak kesme gibi işlemlerden oldukça rahatsızlık duya bilir. Bu durumda hem sürekli ağlar hem de bunların yapılmasına izin vermeye bilir. Bazı bebekler ise tamamen bu konuda rahat olur ve ailesine hiçbir şekilde zorluk vermez. Bu nedenle aslında kesilme süresi bebekten bebeğe değişiklik gösterecektir. Bebek tırnağını kestirirken ne kadar zorluk çıkarsa da ince olduğu için kolay bir şekilde kesilir. Bu nedenle tek bir elin ya da ayağın tırnak kesim süresi ortalama 2- 3 dakika olur. Bebeğin tüm tırnaklarının kesiminin toplamı ise en fazla 15 dakika olur. Bu süre bebekten bebeğe göre değişiklik gösterir.

Bunlar ilgini çekebilir?

Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilmeli?

bebeklerin tirnaklari nasil kesilmeli 1

Bebek tırnak ne zaman kesilir sorusunun yanıtı verildiğine göre aileler nasıl kesilmesi konusunu da merak eder. Bebeklerin tırnakları kesilirken bebeklere özel olarak tasarlanan tırnak makasları tercih edilmelidir. Bebeğin sakin olduğu ve çok fazla hareket etmediği zamanlarda tırnak kesimi yapmak iyi olacaktır. Bebek çok enerjikse işlem sırasında sürekli oyun oynamak ister ve hareket eder. Bu durum ise tırnak kesimini oldukça uzatır. Bebeğin tırnağı kesilirken parmaklarını çok fazla sıkmamaya özen gösterilmelidir. Parmakları çok sıkıştırmak onun canını acıta bilir. Aynı zamanda tırnakları çok dipten kesilmemelidir. Çünkü tırnağın dibindeki etlere zarar verme olasılığı yüksektir. Bunun dışında tüm tırnakların kesilmiş olduğuna emin olmak gerekir.

You Might Also Like