Anne adaylarının hamilelik sürecinde en çok aşerdiği gıdalardan biri de şüphesiz bal’dır. Eski zamanlardan beri bal, lezzetli bir gıda ve aynı zamanda bir çok rahatsızlığa evde çare için kullanılmıştır. Hamilelik gibi hassas bir süreçte bal yenir mi? sorusu hamilelerin en çok merak ettiği konulardan biridir. O halde cevap verelim. Evet hamilelikte bal yiyebilirsiniz. Ama gelin bu konuyu biraz derinlemesine inceleyelim, çünkü dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta mevcut.
Bal’ı hamilelikten önce, hamilelik sırasında veya sonrasında ister çayın içine dökün, ister kızarmış ekmeğe sürün güvenle tüketebilirsiniz. Balın %80’i şekerden oluşur, bu yüzden çok fazla tüketmemelisiniz. Ancak normal şekerden daha tatlıdır, bu yüzden yulaf lapası veya doğal yoğurtla alırsanız çok daha iyi olur.
Ayrıca internette pastörize edilmemiş bal (doğrudan kovandan gelen) ve hamile kadınların yiyip yiyemeyecekleri hakkında çelişkili ve kafa karıştırıcı bilgiler var. Algılanan risk, potansiyel olarak botulizm sporları içerebilmesidir, ancak bir yetişkinin sindirim süreci tüketim sırasında herhangi bir bakteriyi öldüreceğinden, bu tür balları yemekte de güvenlidir. Yalnız internette içinde ne olduğu bilinmeyen bu tür gıdaları pek fazla tüketmemenizi öneriyoruz.
Genel olarak bal, özellikle vitamin veya mineral açısından zengin bir besin kaynağı olarak kabul edilmez. Ancak yine de bazı olası sağlık yararları olduğu düşünülmektedir.
Bal, karnınızdaki bebek için de güvenlidir. Araştırmacılar, hamile kişilerin botulizme yakalandığı izole vakalarda bile bebeklerinin bu durumla doğduğuna dair hiçbir kanıt bulamadılar.
Sisteminizdeki bir şeyin doğmamış bebeğinize zarar vermesi için plasentadan girmesi gerekir. Botulinum toksini yüksek moleküler ağırlığa sahiptir, bu da plasentanızdan geçip bebeğinize ulaşma ihtimalini ortadan kaldırır. Bu, botulizm sporları içeren bal yeseniz bile bebeğinizin korunması gerektiği anlamına gelir.
Hamilelikte bal yemek zararlı değildir. Fazla tüketmemek kaydı ile rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yemenizi önermiyoruz. Bununla ilgili herhangi bir araştırma yok. Fakat hamilelik sürecinde bazı gıdaları karıştırıp yemeniz veya içmeniz hamileliğinizi riske atar. Mutlaka doktora danışın.
Bununla ilgili herhangi bir araştırma bulunmamaktadır. Kulaktan dolma bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.
Hamilelikte kestane balını fazla tüketmemek kaydı ile tüketebilirsiniz.
Hamilelikte çam balını fazla tüketmemek kaydı ile tüketebilirsiniz.
Hamilelik sırasında ne yediğinizin bilincinde olmak önemlidir çünkü bazı yiyecekler sizin, doğmamış bebeğiniz veya her ikiniz için de sağlıksız olabilir. Neyse ki bal, diğer pek çok pişmemiş veya pastörize edilmemiş gıda ile aynı riskleri taşımamaktadır.
Genel olarak bal, hamilelik sırasında sizin için güvenli bir gıdadır. Bu nedenle, çayınıza biraz bal eklemek istiyorsanız veya bunu unlu mamullerinizi tatlandırmak için, boğaz ağrısını yatıştırmak için kullabilirsiniz.
Bal bakteri taşıyabilir, ancak sağlıklı bir yetişkin olduğunuz sürece vücudunuz onu işlemekte sorun yaşamamalıdır. Yine de, gestasyonel diyabetiniz varsa, gastrointestinal bir probleminiz varsa veya antibiyotik tedavisi görüyorsanız, ekstra güvenli olması için bal alımınızı bir doktora danışabilirsiniz.
Hamilelikte levrek yenir mi sorusu birçok anne adayının aklını kurcalıyor. Levrek tüketmenin faydaları ve dikkat…
Kadın iç giyiminde sütyen seçimi, hem görünüm hem de konfor açısından büyük önem taşır. Doğru…
Versace, lüks ve sofistike tarzıyla dünya çapında tanınan ve modanın zirvesindeki yerini sağlamlaştıran bir markadır.…
Diş estetiği ve restorasyon tedavilerinde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hastaların hem estetik hem de işlevsellik ihtiyaçlarına…
Mükemmel bir cilde kavuşmak ancak doğru makyaj ürünleri ve doğru kullanım teknikleriyle mümkün. Cildinizi gün…
Hamilelik süreci, vücudun hızlı bir şekilde değiştiği ve özel ihtiyaçların ortaya çıktığı bir dönemdir. Özellikle…
This website uses cookies.